Veilig systeem

Een Cesar warmte-accu is een low-tech opslagsysteem, dat grotendeels met lage spanning werkt. De warmte-accu veilig in het dagelijks gebruik, en kan probleemloos nabij de te verwarmen locatie wordt geplaatst.

Onbrandbare kern
De toegepaste opslagmedia in de kern van de accu kunnen een zeer hoge temperatuur aan, en zijn feitelijk onbrandbaar. De massa is omhuld door een dikke isolerende laag. Hierdoor is de hitte aan de buitenzijde van de warmte-accu niet voelbaar.

Vertrouwde componenten
Ook het buffervat voor de opslag van het warme water is goed geïsoleerd en staat in de  technische ruimte. Met uitzondering van enkele elektronische componenten zijn er geen bewegende delen. De componenten zelf worden veelvuldig voor allerlei toepassingen gebruikt, en hebben zich bewezen.

 

 

 

 

 

Uitsluitend lage druk
De roestvrijstalen buizen waardoor de warme lucht via de ventilatoren naar buiten wordt gestuwd, zijn in het systeem weggewerkt. Hiervoor gebruiken we lage druk.

Veilige systeemcontrole
Systeemcontrole vindt veilig plaats in de technische ruimte, maar uitlezen en besturen kan via een online verbinding ook op afstand plaatsvinden.

ODBN goedgekeurd
Ook de brandweer beoordeelt de Cesar warmte-accu officieel als zeer veilig. Dit is officieel bevestigd door ODBN, de Omgevingsdienst Brabant Noord.