Veilig systeem

Een Cesar warmte-accu werkt op lage spanning. De warmte-accu is veilig in het dagelijks gebruik, en kan probleemloos nabij de te verwarmen locatie wordt geplaatst.

Onbrandbare kern
De toegepaste opslagmedia in de kern van de accu kunnen een zeer hoge temperatuur aan, en zijn feitelijk onbrandbaar. De massa is omhuld door een dikke isolerende laag. Hierdoor is de hitte aan de buitenzijde van de warmte-accu niet voelbaar.

Back-up voor opwarming
Een Cesar warmte-accu is voorzien van een back-up systeem voor opwarming. Bij onvoorziene defecten aan het hoofdsysteem zal de back-up het verwarmen overnemen.

Vertrouwde componenten
Ook het buffervat voor de opslag van het warme water is goed geïsoleerd en bevindt zich in de  technische ruimte. Met uitzondering van enkele elektronische componenten zijn er geen bewegende delen. Deze componenten worden veelvuldig voor allerlei toepassingen gebruikt.

 

 

 

 

 

 

Lage druk
De roestvrijstalen buizen waardoor de warme lucht via de ventilatoren naar buiten wordt gestuwd, zijn in het systeem weggewerkt. Hiervoor gebruiken we lage druk.

Systeemcontrole
Systeemcontrole vindt plaats in de technische ruimte. Uitlezen en besturen kan online ook op afstand plaatsvinden.

ODBN goedgekeurd
De brandweer beoordeelt de Cesar warmte-accu officieel als zeer veilig. Dit is officieel bevestigd door ODBN, de Omgevingsdienst Brabant Noord.