De Cesar warmte-accu is een product van Brainport Eindhoven. Na een eerste succesvolle proefopstelling in 2019, worden nu voor diverse opdrachtgevers Cesar warmte-accu’s geplaatst.

Steeds meer overheden en organisaties erkennen de waardevolle bijdrage van de Cesar warmte-accu aan de energietransitie. Er lopen inmiddels meerdere aanvragen.


Cesar warmte-accu bij Ecodorp Boekel

Nabij de gemeente Boekel (NBr) vind je een  zelfvoorzienende en ecologisch omgeving: Ecodorp Boekel. Hier staan 36 klimaat-adaptieve woningen, een buurthuis, een kennis- en educatiecentrum en een werkplaats. In Ecodorp Boekel zijn ook diverse ondernemingen gevestigd.

De Cesar warmte-accu in Ecodorp Boekel is ingeschakeld en warmt op door 600 zonnepanelen. De opslagcapaciteit is 160 MWh, het rendement bedraagt 70 procent.Bewoners profiteren vanaf het winterseizoen 2023, als de warmte-accu volledig op temperatuur is gekomen, van CO2-vrije warmte.


Cesar warmte-accu Boekel aanleg

Cesar warmte-accu bij Den Bobbelaer, St.Oedenrode

In de gemeente St.Oedenrode (NBr) wordt in een prachtige landelijke omgeving gebouwd aan twintig appartementen. Die worden in de loop van 2024 verwarmd door een Cesar warmte-accu.

De opslagcapaciteit van deze warmte-accu bedraagt 80 MWh, het rendement is 70 procent. Hiervoor wordt elektriciteit uit 300 zonnepanelen in de vorm van warmte opgeslagen.


Cesar St Oedenrode sep 23