De Cesar warmte-accu is een product van Brainport Eindhoven. Na een eerste succesvolle proefopstelling in 2019, worden nu voor diverse opdrachtgevers Cesar warmte-accu’s geplaatst.

Steeds meer overheden en organisaties erkennen de waardevolle bijdrage van de Cesar warmte-accu aan de energietransitie. Er lopen inmiddels meerdere aanvragen. Cesar vind je al op verschillende locaties.

Ik wil bij Cesar op bezoek >


Cesar warmte-accu bij Ecodorp Boekel

Nabij de gemeente Boekel (NBr) vind je een  zelfvoorzienende en ecologisch omgeving: Ecodorp Boekel. Hier staan 36 klimaat-adaptieve woningen, een buurthuis, een kennis- en educatiecentrum en een werkplaats. In Ecodorp Boekel zijn ook diverse ondernemingen gevestigd.

De Cesar warmte-accu in Ecodorp Boekel is ingeschakeld en warmt op door 600 zonnepanelen. Bewoners profiteren vanaf het winterseizoen 2023, als de warmte-accu volledig op temperatuur is gekomen, van CO2-vrije warmte.

De opslagcapaciteit van de warmte-accu bedraagt 160 MWh, het rendement is 70 procent. De Cesar warmte-accu bezichtig je op verzoek.


Cesar warmte-accu Boekel aanleg

Cesar warmte-accu bij Den Bobbelaer, St.Oedenrode

In de gemeente St.Oedenrode (NBr) wordt in een prachtige landelijke omgeving gebouwd aan twintig appartementen. Die worden in de loop van 2024 verwarmd door een Cesar warmte-accu.

De opslagcapaciteit van deze warmte-accu bedraagt 80 MWh, het rendement is 70 procent. Hiervoor wordt elektriciteit uit 300 zonnepanelen in de vorm van warmte opgeslagen.

Wil je uitleg bij de Cesar in St. Oedenrode? Dat kan >


Cesar St Oedenrode sep 23