NICE developments komt in het najaar van 2024 met een nieuwe warmte-accu. De Cesar Mini voorziet één woning het hele jaar door van gasloze verwarming via de bestaande radiatoren en de vloerverwarming.

De Cesar Mini is voor particuliere woningbezitters die een tuin hebben, en die zelf voordelig hun warmtevoorziening willen regelen.

Werking
De Cesar Mini slaat elektriciteit op in de vorm van warmte en gebruikt geen fossiele brandstoffen. Dit houdt de energiekosten zeer laag.

Energie wordt op twee manieren binnengehaald en als warmte opgeslagen: via een dynamisch energiecontract met flexibele tarieven, en/of via de eigen zonnepanelen. Om te profiteren van de voordelen van een Cesar Mini zijn zonnepanelen niet nodig.


Buurt met zonnepanelen Cesar warmte-accu

Altijd lekker warm
Cesar Mini benut alle binnengehaalde energie om te worden omgezet naar warmte. Die is het hele jaar beschikbaar. Er is geen koppeling meer tussen energie-inkoop en energiegebruik.

Installatie
Cesar Mini heeft een omvang van ca. 2x2x2 m (8 m3) en weegt 5.000 kg. Het systeem wordt nabij de woning geplaatst. Een hoekje in de tuin volstaat. Laden gaat via een standaard 3-fasen aansluiting. Foto: Freepik.

Oplevering
De Cesar Mini wordt turn-key opgeleverd. Nadat de fundering is gestort en de warmwaterleiding is aangelegd, vindt complete installatie plaats in één dag.

Specificaties
Netto opslagcapaciteit: 400 kWh; afleververmogen: 10 kW

Status en prijsindicatie
De Cesar Mini kan vanaf najaar 2024 worden geleverd. Hij kost maximaal € 16.000 incl. BTW.


Cesar Mini in tuin

Cesar bij Ecodorp Boekel

Bij Boekel (NBr) verrijst een  ecologische omgeving. Ecodorp Boekel heeft 36 klimaat-adaptieve woningen, een buurthuis, een werkplaats en een kennis- en educatiecentrum. Er zitten ook ondernemingen. De bewoners profiteren vanaf het winterseizoen van 2024, als de warmte-accu op temperatuur is gekomen, van CO2-vrije warmte.

In Ecodorp Boekel werken overheden en organisaties samen aan duurzaam en groen bouwen en wonen. Het wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Rijk en de provincie Noord-Brabant (OPZuid).

Energielevering: via 600 zonnepanelen
Netto opslagcapaciteit: 110 MWh
Rendement: 70 procent

Foto: Jordi Huisman


Cesar bij St. Oedenrode

In het prachtige buitengebied van de gemeente St. Oedenrode (NBr) wordt gebouwd aan twintig appartementen. Deze zullen worden verwarmd door een Cesar warmte-accu.

De warmte-accu is gebouwd in een oude stal, waarbij de oude stalmuren blijven bestaan. Hierdoor gaat hij mooi op in zijn agriculturele omgeving. Rond begin juli 2024 wordt de Cesar warmte-accu ingeschakeld, waarna hij warmte gaat genereren.

Energielevering: combinatie van levering van zonnepanelen en overcapaciteit op het elektriciteitsnet.
Netto opslagcapaciteit: 80 MWh
Rendement: 70 procent


Cesar St Oedenrode sep 23