Projecten

Van Laarhoven Combinatie b.v. Architectuur & Landschap

CESAR in Ecodorp Boekel

Een wijk die in bouw en dagelijks leven, in samenwerking met de omgeving, aansluit bij alle duurzame werelddoelen (SDG’s).

In Ecodorp Boekel zal de warmtevoorziening vanaf de winter van ‘22- ’23 worden uitgevoerd door middel van zonnepanelen in combinatie met het CESAR systeem.

Hiermee  wordt de opgewekte elektrische energie van 600 PV panelen in de vorm van warmte opgeslagen in de CESAR warmte accu. Hiermee wordt dit dorp van 36 woningen gedurende de winterperiode via een warmtenet van warmte voorzien. Geheel zonder CO2 uitstoot.

Hiermee wordt jaarlijks voorkomen we 22.000 kg CO2 uitstoot voorkomen.   

De animatie hierboven neemt u mee in de bouw van de CESAR warmte accu voor Ecodorp Boekel.   (gemaakt met Kinemac van Softobe)


Hiernaast is de bouw van de warmteaccu te zien.


Als u het project in Boeken wilt bezoeken, kunt u dit aangeven per email

CESAR bij Den Bobbelaer

In het buitengebied van St. Oedenrode wordt gebouwd aan 20 appartementen die verwarmd zullen worden door de CESAR warmte accu.

De opslagcapaciteit van deze 2e opschaling bedraagt 80 MWh. Het betreft hier een pilot met het gebruik van modules.  Hierbij wordt de opgewekte elektrische energie uit 400  zonnepanelen in de vorm van warmte opgeslagen.

Voor het eerst zullen daar standaard modules gebruikt worden om de bouw efficiënter te maken. 

Woongaard-Park Zonnecentrale Veldhoven

De intentie tot het bouwen van een CESAR Zonnecentrale voor een nieuw te bouwen wijk met 50 koopwoningen in een prijsrange van € 300.000 – € 500.000 .

Voor dit project zijn de onderhandelingen gaande; eind augustus wordt een volledige GO verwacht.

De CESAR Zonnecentrale bestaat uit:

  • 700 PV panelen, 
  • 2 MWh lood batterijen (99% recyclebaar), 
  • 150 MWh CESAR warmte accu

Het opladen van de warmte accu geschiedt voor minimaal 50% door afname van het overbelaste elektriciteitsnet. – Dus ook in de maanden dat de warmte aan de woningen wordt geleverd.  – CESAR warmte accu kan laden en leveren tegelijk.